4.7

kalk marketing
gratis marknadsföring hur du sökordsoptimerar din hemsida

Gratis marknadsföring! (Du har väl inte missat detta?)

Få gratis marknadsföring med sökordsoptimering!
Du har väl inte missat att sökordsoptimera din hemsida? Genom att manuellt länka dina sidor till relevanta sökord kan du hjälpa din hemsida att ranka högre. Detta kallas för SEO – Search Engine Optimization och är helt gratis! Du vill definitivt vara med bland de tio första resultaten när en kund googlar på din produkt eller tjänst. Eller hur, visst orkar man inte scrolla så långt?

Här nere ger jag mina bästa tips på hur du kan få gratis marknadsföring och fler kunder genom SEO!

Länka till andra hemsidor med relevant innehåll

Att länka ut till andra ger dig hög relevans hos tex Google för det ger dina följare och läsare relevant information som hjälper dom vidare. Det är också ett första steg till att få andra att länka till dig (sk. Backlinks) vilket också kommer att få dig att ranka högre.


Använd dig av analysverktyg

Du kan använda dig av Google Analytics och Google Searches console för att analysera vilka sökord som funkar för din sajt eller se vilka ord dina läsare faktiskt har sökt på. Koppla ihop dessa verktyg med din hemsida på några minuter och du kan direkt börja följa dina resultat!


Skriv bra meta-beskrivningar

Om du uppdaterar din hemsida själv kan du också använda dig av olika SEO-verktyg för att skapa unika och relevanta meta-beskrivningar, tex Yoast SEO. Meta-beskrivningar är den första sektionen som kommer upp på Google. Här har du möjlighet att sticka ut bland mängder av information om du bara formulerar dig på ett bra sätt och som går i linje med innehållet på sidan.


Döp om dina URL:er

För att sökmotorerna ska förstå ditt innehåll tittar den också på webbadressen. Om den adressen är obegriplig för läsaren eller inte säger något om innehållet är sannolikheten stor att sökmotorerna inte heller förstår. Döp om dina webbadresser som exempelvis ser ut så här: www.dinsida.se/1234567 till:www.dinsida.se/en-artikel-om-rosa-mössor
Hellre en lång URL än en obegriplig!

Döp dina bilder

Eftersom Sökmotorerna inte kan läsa in bilder behöver man hjälpa dom på traven genom att döpa bilderna på hemsidan. Du måste se till att både själva bildnamnet innehåller relevanta sökord men även Alt-taggen. När du laddar upp bilderna på din hemsida kan du på respektive bild lägga till flera olika ord som beskriver bilden, i Alt-taggen. Detta kommer att hjälpa ditt innehåll att ranka högre men också att bilden kan läsas upp för synskadade.

Dela det här inlägget